Обвинението идва след мащабно няколкомесечно разследване. Висшият регионален съд сега трябва да прецени дали обвинението ще бъде вкарано в съда като дело, съобщи БГНЕС.

"Поради огромното количество документи по случая, както и одобреното желание на защитата за срок от един месец, преди да отговорят на обвиненията, решението на съда дали ще се стигне до дело не трябва да се очаква преди края на септември", обяви Андреа Титц - говорител на съда.

61-годишният Хьонес бе арестуван на 20 март по обвинение за укриване на данъци в швейцарска сметка, а в последствие бе пуснат срещу гаранция от 5 милиона евро.

Хьонес се извини за скандала през май и предложи временно да се оттегли от поста президент на "Байерн", но Управителният съвет на клуба реши, че той трябва да остане.

Мащабното разследване бе повод и за конкурентите на канцлера Ангела Меркел да я обвинят, че е била твърде мека в борбата си срещу укриване на данъци от заможни германци. Самата Меркел призна, че е разочарована от Хьонес и предполагаемите му финансови измами.

Обвиниха Меси, че е укрил 4 млн. евро данъци

Меси е превел доброволно 10 млн. евро на данъчните