Отстраняване на швейцарския тим не само ще вкара милиони евро в касата на българския първенец, но и ще доведе в страната ни отново част от най-именитите отбори в Европа.

Единственият състав, стигал групите на най-комерсиалния турнир в Европа е "Левски", като това се случи през сезон 2006-07.

Дори да отпадне в плейофите, "Лудогорец" ще продължи участието си в евротурнирите, в групите на "Лига Европа", което означава, че "орлите" имат гарантирано участие в евротурнирите поне до Нова година.

Пътят на "Лудогорец" до плейофа мина през загуба от "Слован Братислава" с 1:2, но след това победа с 3:0 на реванша в Разград.

Българският шампион надигра сръбския гранд "Партизан" в следващата фаза, като записа две победи – с 2:1 и 1:0, за да достигне до срещите с "Базел", който от своя страна преодоля тима на "Макаби Тел Авив" за място в плейофите.

"Базел" вече е гостувал в София на ЦСКА, когато през сезон 2009-10 двата състава се изправиха един срещу друг в "Лига Европа", а швейцарците се наложиха с общото 5:1, припомня Гонг.

Вероятни състави:

"ЛУДОГОРЕЦ":
Вл. Стоянов, Кайсара, Моци, Барт, Минев, Дяков, Златински, Ив. Стоянов, Марселиньо, Абало, Безяк;

"БАЗЕЛ": Зомер, Сафари, Шер, Айети, Ф. Деген, Ф. Фрай, Щокер, Шака, Диас, Салах, Сио.

Как ще завърши двубоят "Лудогорец" - "Базел"? Споделете прогнозата си ТУК!


Стойчо Стоев: Готови сме за Шампионската лига