"Лудогорец" победи с 1:0 "Партизан" и по този начин с общ резултат 3:1 разградчани се класираха за плейофния кръг на турнира, предаде Гонг.

"Лудогорец" също така си гарантира минимум участие в груповата фаза на Лига Европа, а ако победи следващия си съперник, българският шампион ще се класира за групите на Шампионската лига.

"Лудогорец" се представи много достойно срещу "Партизан" и успя да издържи на сериозните атаки на сръбския отбор. Разградчани играха много дисциплинирано и стабилно в защита.

През първото полувреме "Лудогорец" игра равностойно и не позволяваше на "Партизан" да създава много опасности пред вратата на Владислав Стоянов.

През втората част на няколко пъти решаващи намеси на Мантула, Барт, Минев и българският страж предотвратиха това топката да влезе във вратата.

Футболистите на "Лудогорец" дочакаха своя момент в края на срещата, когато получиха правото да изпълнят дузпа, която бе реализирана от Христо Златински.
Витиня центрира остро в наказателното поле на "Партизан", където Гулан бутна в гърба Безяк и съдията Алан Кели свири дузпа за "Лудогорец". Ирландският арбитър изгони с директен червен картон Гулан.

"Партизан" можеше да стигне до изравнително попадение във втората минута на даденото от съдията продължение, когато Лука пусна много хубав извеждащ пас към Шчепович, който излезе сам срещу Владо Стоянов и стреля, но вратарят на разградчани се представи блестящо и успя с крак да избие топката в корнер.

Така "Лудогорец" победи "Партизан" насред Белград и се класира за плейофния кръг на Шампионската лига, а жребият е в петък, когато българският шампион ще научи своя съперник.

Вук Рашович: Те стигнаха до дузпа от първото си полуположение в мача

Кирил Домусчиев: Този път Господ беше с нас

Стойчо Стоев: Показахме воля и характер

Иван Иванов: Успех на ”Лудогорец”, дано влязат в групите на ШЛ