Шефовете на "топчиите" са доволни от реакцията на феновете и избора на Венгер, затова са готови да позволят на Венгер да направи още един голям удар на трансферния пазар през януари. А името е добре познато – Луис Суарес.

"Мирър" пише, че атаката е зоната, в която на "Арсенал" липсва играч от световна класа и лондончани мислят да променят това.

През лятото Венгер удари на камък в опитите да отмъкне Суарес от "Ливърпул", но е решен да следи уругваеца до Нова година и след 1 януари да направи нова оферта за него.

На Острова смятат, че Венгер сменя кардинално политиката в "Арсенал". Дългата суша без трофей е убедила французина да спре да разчита само на развиване на млади таланти и вече ще комбинира развитите млади таланти с покупките на световни звезди с доказани качества. По този начин Венгер е убедил Месут Йозил да акостира на "Емирейтс" и през януари смята да докаже намеренията си като привлече и Суарес.

В момента "Арсенал" има само един чист централен нападател в лицето на Оливие Жиру. Новото попълнение Яя Саного също играе на върха на атаката, но още не е напълно здрав и няма нито един официален мач като титуляр. Лукас Подолски пък се контузи тежко за 3 месеца, а и Венгер предпочита да го използва на фланга.

Суарес не крие, че иска да напусне "Ливърпул", въпреки че се извини и бе приет радушно на "Анфийлд" след скандалите през лятото.

Променящата се ситуация в "Арсенал" не остана незабелязана от конкурентите. Жозе Моуриньо заяви преди дни, че съвсем умишлено не е пуснал Демба Ба в "Арсенал" в последния ден на трансферния прозорец, защото с привличането на Йозил "артилеристите" стават директен претендент за титлата, предаде Novsport.

Вижте класирането и програмата във Висшата лига

Официално: Йозил подписа за 5 години с "Арсенал"