Лидер е шампионът "Лудогорец" с 25 точки, пред "Ботев Пловдив" с 21 точки и "Литекс" с 19 точки.

След сравнително равностойно първо полувреме домакините нанесоха своя удар с четири попадения в рамките на 13 минути през втората част. Пловдивчани поведоха в 56-ата минута, когато Здравко Лазаров центрира от фаул от ляво на границата на малкото наказателно поле, Аласан Н'Дайе игра с глава, след което топката се отклони от крака на Танко Дяков и влезе във вратата на Цветомир Цанков.

Пет минути по-късно Лазаров центрира от корнер и Мартин Камбуров с глава удвои. В 65-ата минута Илия Мунин задържа откъсващия се в наказателното поле Камбуров. Главният рефер Мартин Александров отсъди дузпа и показа директен червен картон на защитника на Любимец. Потърпевшият беше точен от бялата точка за 3:0.

След още пет минути Камбуров асистира за четвъртото попадение на Дани Кики с глава, който се разписа отблизо с първото си докосване, след като се появи в игра като резерва.

В последните минути гостите играха с 9 души, тъй като след извършването на трите разрешени смени Славчо Шоколаров получи контузия и не успя да довърши мача, предаде БТА.

Това позволи на Камбуров да оформи своя хеттрик в добавеното време. Той получи пас на границата на наказателното поле, преодоля Николай Будинов и от 7-8 метра оформи крайното 5:0.

Така "Локомотив" заслужено стигна до най-убедителния си успех от началото на сезона в първенството. "Любимец" пък остана на осма позиция с 13 точки, но допусна пето поражение в последните си шест мача, в които взе само 1 точка.