18-годишният белгийски талант, чийто договор изтича в края на сезона, обезличи с представянето си завърналия се след контузия Робин ван Перси и тотално преобърна хода на двубоя, който започна повече от кошмарно за "червените дяволи".

След безличното представяне на "Юнайтед" срещу "Шахтьор Донецк" през седмицата и двете поредни загуби в шампионата, Дейвид Мойс реши да освежи играта на своите с включването сред титулярите на имена като Луиш Нани, Фил Джоунс, Янузай и Ван Перси.

В началото обаче шампионите играха доста стреснато и само след 5 минути игра вече изоставаха в резултата. Карето пред Давид Де Хеа се справи трагично в опита си да изчисти центриране към Алтидор и след две нескопосани изяви на Джоунс и капитана Неманя Видич Крейг Гарднър разстреля испанския страж с нисък и плътен шут до дясната греда.

Гостите можеха много бързо да се изравнят, но в 12-ата минута оставен на няколко метра сам срещу вратата Робин ван Перси стреля право в тялото на Киърън Уестууд, който изби в ъглов удар. Контраатаките на "черните котки" обаче в никакъв случай не бяха безопасни, като много деен бе италианският национал Емануеле Джакерини.

След паузата "Юнайтед" показа коренно различно лице и в 55-ата тимът на Мойс изравни. Янузай умело задържа топката пред дъгата на "Съндърланд", след което намери Патрис Евра на левия фланг. Французинът скова цялата отбрана на домакините с центриране по тревата, което белгиецът от десетина метра засече в долния десен ъгъл зад Уестууд.

Три минути по-късно Ван Перси опита изненадващ шут отдалеч. Късметът обаче не беше с него и топката прелетя на половин метър над гредата. Малко преди това пък холандецът получи удобно подаване от Нани в наказателното поле, от 10-11 метра стреля много слабо към вратата и Уестууд улови.

В 61-ата младият Янузай окончателно се превърна в герой за своите, след като Джон О'Шей изчисти лошо едно центриране, а халфът с безпощадно воле от ъгъла на наказателното поле разстреля вратаря.

"Съндърланд" направи опит да натисне, но всъщност "Юнайтед" стигна до повече от идеален шанс да реши мача.

В 89-ата минута Ван Перси се възползва от огромното разстояние между централните бранители на "черните котки" и Луиш Нани с хабуво подаване по тревата го остави абсолютно сам срещу Уестууд. Голмайсторът във Висшата лига от миналия сезон спокойно овладя и стреля с левия крак, но кълбото профуча на сантиметри до лявата греда.

Вижте класирането и програмата в Премиършип