Мачът ще се запомни най-вече като последния двубоя на легендарния капитан на "Интер" Хавиер Санети на "Сан Сиро". Аржентинецът се появи на терена в 52-а минута под бурните аплодисменти на близо 65 хиляди зрители, които след последния съдийски сигнал го изпратиха на крака. Санети, който през август ще навърши 41 години, записа 856 мача за "Интер", след като се присъедини към клуба през 1995 година.

Той ще прекрати кариерата си след последния кръг в Серия А след 19 сезона за "Интер". От 1999 година той е капитан на "черно-сините", а само в италианското първенство Санети изигра 613 срещи и заема второто място във вечната ранглиста по този показател след бившия защитник на "Милан" Паоло Малдини с 647.

С "Интер" аржентинецът спечели пет титли и четири купи на Италия, а през 2010 година вдигна и Шампионската лига в сезона, в който "черно-сините" взеха и двата домашни трофея и постигнаха "требъл".

Санети също така изигра 145 мача за националния отбор на Аржентина. Джузепе Биава откри резултата за Лацио още във втората минута. До 37-а обаче домакините отбелязаха три попадения. На два пъти точен бе Родриго Паласио, а един път се разписа и Мауро Икарди.

Ернанес отбеляза гол на бившия си отбор в 79-а минута и оформи крайното 4:1 за Интер. 20-годишният Матео Ковачич направи две асистенции за победителите. След края на мача на екраните на стадиона бяха показани част от най-добрите момента на Хавиер Санети в "Интер", а всичките му съотборници облякоха фланелки е неговия номер 4 на гърба.

"Винаги съм се опитвал да почитам и да защитавам екипа на "Интер" във всяка страна по света. Научих се да обичам клуба благодарение на вас, аз ще ви обичам вечно. Прекрасната ми кариера е към своя край. Не знам какво ще правя, но едно нещо е сигурно - ще защитавам и обичам Интер дори, когато не съм на терена", каза Санети, цитиран от БТА.

"Хавиер Санети е пример за човечност и професионализъм за всички нас!", написа в Туитър Марио Балотели. Отборът на Валтер Мадзари си гарантира място в Лига Европа, след като заема пето място с 60 точки, докато Лацио остана на 10-а позиция с 53 точки.