Двубоите на двата английски представители в турнира са очаквани с особен интерес, след като те играят най-атрактивния и атакуващ футбол в Англия и преди 2 месеца сътвориха мач-шедьовър, спечелен с 4:3 от "Ливърпул".

Ето избрано от интервюто на Клоп, който говори с огромно уважение за колегата си Пеп Гуардиола, който със "Сити" няма друга загуба през сезона в първенството и е сигурен шампион. Германецът има 6 победи досега над испанския треньор с "Борусия" (Дортмунд) и "Ливърпул", с което не може да се похвали нито един друг наставник в света.



За жребия за четвъртфиналите


Ясно беше, че ще се паднем срещу "Сити". Просто си го знаехме. Аз никога не очаквам жребия с мисъл да се падне този или онзи, просто не ми пука особено. Не мога да го контролирам, защо да се тормозя предварително? Но не исках да играем само с два отбора. Единият бе "Сити", защото готиното нещо на европейските турнири е именно това, че играеш в други държави, на различни стадиони и градове. Другият, който не исках, бе "Севиля" - там вече играхме в груповата фаза. Видях реакцията на Пеп, и той не беше доволен от жребия. Познаваме се отлично, сега остава да изиграем мачовете.

За мачовете, които предстоят

Гледам четирите двойки на този етап, всички са страхотни мачове по различен начин. Но ако бях неутрален запалянко и обичах футбола, щях да избера да гледам нашите срещи със "Сити". Тези, които са гледали двата ни мача този сезон в първенството, а и през миналия също, знаят, че ги чакат вълнуващи зрелища. Това е футболът, нали? Трябва да направим повече неща по-добре от съперника на терена. И да се надяваме, че те няма да са в най-доброто си състояние за 90 минути. Те са твърде добри.

За рецептата как се побеждава "Сити"

Ние атакуваме съперниците по начин, който е много труден за защитаване и неприятен за тях. Ако го правим добре, всеки отбор в света ще има проблеми с "Ливърпул". Много треньори в света се концентрират върху това как да са перфектни в дефанзивен план. Ако направиш това, вече можеш да мислиш и как да атакуваш опасно отбори като "Барселона" или "Сити". Ще бъдат страхотни мачове. Няма гаранция, че нашата или тяхната система ще работи идеално. Хората на терена ще решат двата двубоя, не аз и Пеп.
Embed from Getty Images
За Гуардиола

Неговите отбори винаги са великолепно наредени, позиционирани по терена. Винаги е имал отлични отбори с играчи, които взимат най-добрите решения в играта. В "Барса" това бяха Шави, Иниеста, Меси, Бускетс... В "Байерн" също бе така. Сега има Гюндоган, Сане, Силва, Агуеро, Жезус... Изключителни изпълнители. Всички те са позиционирани и се движат идеално. Топката се движи лесно, просто я подаваш на следващия в следващата зона от терена, където вече има човек. Той е там милисекунда по-рано и всичко изглежда ужасно лесно. Това прави играта им изключителна. Когато имат затруднения в пасовете, те използват скоростта си да те притиснат бързо и дълбоко в твоята половина.

Няма голяма разлика между стила на моите и неговите отбори. Той просто винаги е имал по-силни отбори от мен. Ако погледнете класирането, "Сити" има повече точки от нас. Доста повече. Но никога досега разликата между моя и неговия отбор не е била толкова малка. Когато той бе в "Барса", аз бях в "Майнц". Огромна пропаст. После той бе в "Байерн", аз - в "Борусия".
Embed from Getty Images
За атмосферата на "Анфийлд" в сряда

Изключително важна. Щастлив съм, че ще съм там и ще я усетя. Изживях вече някои от онези магически вечери на "Анфийлд", за които се говори. Искам да видя още една. Отношенията ми с феновете са добри, усещам позитивизъм към мен от привържениците на "Ливърпул". Аз правя най-доброто клубът да бъде успешен, а те - доволни и горди с отбора си. Историята на "Ливърпул" е пълна с трудни моменти, но и с огромни успехи. Сега минаваме през период на "суша" и аз чувствам отговорност за това.

За Мохамед Салах и невероятния му сезон

Мисля, че Мо крачи с огромни крачки напред и нагоре. Първо вътре в отбора, където бързо разбра и се вписа в нашия начин на игра. Разбира се отлично с всички съотборници, а те гледат към него като към важен човек на терена. Цялата работа около него се върши идеално, за да бъде той изведен пред гола. А той винаги е на отлични позиции, това е голямата му сила.

И въпреки това, вижте някои от головете му - той минава през трима, четирима... Така че някои от попаденията на Мо са си негова изработка, не само заслуга на хората около него. Той продължава да се развива.