"Римските вълци" победиха каталунците с 3:0, правейки една от най-големите сензации в турнира на Шампионска лига.
 
Италианците елиминираха своя съперник с общ резултат 4:4, благодарение на гола си на чужд терен, а това бе едва третият случай, в който отбор наваксва дефицит от три попадения в турнира.
 
След историческото класиране на полуфиналите Рим не спа - празнува цяла нощ, а публикацията, която официалният профил на "Рома" в туитър пусна след последния съдийски сигнал, говори красноречиво за емоциите на тифозите.
 
Дори и човекът отговарящ за тази страница не намери точните думи и написа това:
 
"Gazzetta dello sport" засипва тимът на "Рома" със суперлативи - напълно заслужени. От изданието описаха мача като исторически, а в допълнение добавиха:
 
"Рома успя там, където малцина очакваха да стигне".
Останалите издания в Италия също определят двубоя като историческо чудо.
 
Доста от италианските клубове честитиха победата на "Рома" чрез социалните мрежи, активни с постовете бяха и доста бивши играчи на "вълците", които не скриха радостта си.
 
Към лудата радост на играчите в съблекалнята се присъедини и най-голямата легенда на клуба - Франческо Тоти. Именно той бе човекът изтеглил "Барса" на жребия в Нион.
 
В празненствата по улиците на Рим се включи и американския собственик на тима - Джеймс Палота. Милиардерът дори се изкъпа в един от фонтаните на Вечния град.
 
 
Рим имаше своята луда нощ, а играчите и треньорът не смятат да се спират тук. След мача Еузебио Ди Франческо сподели:
 
"Финал? Защо не"?

"Рома" няма голяма история в турнира на шампионите, за разлика от елиминираната "Барса". Римляните са били на финал един път, като загубиха от "Ливърпул" насред Рим с дузпи след 1:1 (1984 г.).

Но когато си победил отбора на Меси, мечтите са безплатни.