Медиите на Острова оцениха високо представянето на българина срещу "черните котки", като по-голямата част от тях определиха именно нападателя за Играч на мача от 19-ия кръг, състоял се на "Олд Трафорд" и спечелен от Манчестър Юнайтед с 2:0, съобщи Novsport.

С тези си попадения Бербатов вече има общо 13 от началото на сезона и е топреализатор на своя тим, като наставникът му сър Алекс Фъргюсън иска двойно повече до края на кампанията. 

Представяме ви резюме от коментарите в английската и световна преса по повод играта на българина вчера, както и оценките, които той получи:

Скай Спортс:

Головете носят успехите, а Димитър Бербатов вкара два и с тях Юнайтед спечели заслужено трите точки в срещата. Андерсон и Гигс също изглеждаха на ниво, но определено българинът бе Играч на мача срещу Съндърланд.
Оценка:
9 (играч на мача)

Евроспорт:

С двете си попадения срещу "черните котки" Димитър Бербатов донесе успеха на Манчестър Юнайтед и оглави голмайсторската ранглиста в Премиършип.
Оценка: 8.4 (играч на мача)

Goal.com:

Не с най-красивите си попадения, но с достатъчно ценни за успеха на Манчестър Юнайтед срещу Съндърланд българският нападател Димитър Бербатов безспорно бе най-добрият на "Олд Трафорд". За момента всичко се развива отлично за него, но не така стоят нещата за партньора му в атака – Уейн Рууни. Оценка: 8 (играч на мача)

Сън:

Манчестър Юнайтед получи Лифт-Ов за титлата, а Фърги се наслаждава на показаното от своя нападател Димитър Бербатов на терена, което си пролича и от разговора на двамата след смяната на българина в заключителните минути на срещата със Съндърланд, спечелена с два гола на нападателя.
Оценка: 8 (играч на мача с 9 - Райън Гигс)

Манчестър Ивнинг Нюз:

Бербатов можеше да вкара втория си хеттрик за сезона, но и двете му попадения бяха достатъчни на Манчестър Юнайтед за успеха над Съндърланд.
Оценка: 9 (играч на мача)