В интервю за "Гадзета дело спорт" ценителят на женската красота сподели, че мечтае да види CR-7 с екипа на "росонерите". Все пак Берлускони е наясно, че това далеч няма да стане лесно.

"Кристиано Роналдо е страхотен футболист, мечтая да го видя в Милан. Той е от играчите, които могат да решат даден мач. Ако знам, че има възможност да го вземем веднага ще командировам Адриано Галиани в Мадрид", коментира Берлускони.

"Любовта" на Берлускони към Роналдо датира от май 2009-та година, когато португалецът, тогава играч на Манчестър Юнайтед, пристига в Рим за финалния двубой от Шампионската лига срещу Барселона. Още тогава Берлускони признава неоспоримите качества на Роналдо. Само няколко седмици по-късно португалецът стана най-скъпият футболист в света, след като Юнайтед приема оферта за 80 милиона паунда от Реал (Мадрид). Така за няколко дни босът на Кралския клуб Флорентино Перес похарчи над 150 милиона евро, след като преди това бе привлякъл Рикардо Кака от Милан (67 милиона евро).

Берлускони е известен с упоритостта си. През 2006-та година премиерът на Италия призна, че иска да има Роналдиньо в състава си. По това време бразилецът бе най-голямата звезда на световния футбол. Няколко години по-късно мечтата на Берлускони се сбъдна и Рони облече "червено-черната" фланелка. Ще се повтори ли случаят с Кристиано Роналдо? Времето ще покаже, съобщава ТопСпорт.