И той го направи безапелационно. Акуаро игра добре срещу Литекс, бе на ниво и вчера в Монтана. Той отбеляза попадението за 2:0 с много добър удар от границата на наказателното поле. Като цяло италианецът е бранителят, който има най-голям афинитет към включванията в атака в А група. И не само че се включва, но и знае кога да го направи и къде да застане. Така че в ЦСКА трябва да са много внимателни в преценката си за него.

Няма никакво съмнение, че той има място в отбора и ще е плюс, ако остане в клуба и през следващия сезон. Да, вярно е, че Радуканов ще продължи да си налага двойката Попов - Костадин Стоянов в ядрото на ариергарда, но италианецът е необходим точно в такива ситуации, когато единият е контузен или наказан. А това се случва често в един сезон и е необходима алтернатива.

Защитникът говори пред "Тема Спорт" след края на мача в Монтана. Джузепе, отново игра, излезе като титуляр за ЦСКА. Вкара и красив гол на Монтана...

- Много съм щастлив от отбелязаното попадение, имах нужда да вкарам гол. Радвам се, че победихме по категоричен начин въпреки лошия терен и топлото време. Съперникът игра колкото може, колкото му позволихме. Ние дадохме всичко най-добро от себе си и спечелихме заслужено.

- Оставаш ли със сигурност в отбора и през следващия сезон?

- Чувствам се добре в ЦСКА. Винаги съм го казвал във всяко едно интервю. Има мачове, в които не играя, но пък в последните два започнах като титуляр. Като цяло атмосферата е страхотна и няма от какво да се оплаквам. Имам договор за 2 години и ще го изпълня. Ако някой от клуба ми каже, че иска да си ходя, ще го изслушам, ще поговорим.

- До момента воден ли е такъв разговор с теб?


- Не. За момента никой не е говорил с мен по този въпрос. Аз държа да остана в ЦСКА, но всичко в крайна сметка зависи от намеренията на нашия треньор и шефовете на отбора. Иначе от моя страна няма проблем.

- Как намираш българския футбол?

- Има добри отбори, като ЦСКА, Литекс и Левски, но има и такива, които са доста слаби. Проблем са част от терените. Този в Монтана бе много лош. А такива като него има още 3-4 в А група. Това затруднява действията на отборите, които искат да играят футбол.

- През зимата към теб имаше оферти от чужди клубове, но ти остана в ЦСКА?

- Така преценихме с ръководството. Не съжалявам, че останах. ЦСКА е голям отбор. Проблем при нас е, че имахме кошмарна пролет и сега е много трудно да наваксаме изоставането. Виждате, че лидерът Литекс не губи точки.

- По-добър ли е Литекс от ЦСКА?

- В момента ЦСКА играе най-добрия футбол в България. Това го виждат всички и едва ли някой може да го оспори.

- Първото полувреме срещу Литекс ли е най-доброто от ЦСКА?

- Да, тогава смачкахме съперника. Завръщането на нашия стадион бе много емоционален момент. Този мач окончателно ме убеди, че ЦСКА е велик клуб. Другият такъв мач бе победата ни във Виена над Рапид. Радвам се, че съм тук. Това е върхът в кариерата ми. Разбирам, че стадионът ни ще се реконструира, ще се оправи и базата в Панчарево, така че ЦСКА го чакат добри дни.

- Имаш ли все още проблеми с част от съотборниците ти?

- В момента колективът в ЦСКА е на много високо ниво. Това е отговорът ми.

- Ти идваш от швейцарското първенство. Къде щеше да завърши ЦСКА, ако играеше там?

- С формата, в която сме в момента, можехме да се борим за титлата, но с играта от есента щяхме да сме в средата на таблицата.

- Виждаш ли млади футболисти в ЦСКА, които могат да направят сериозна кариера в Европа?

- Има талантливи и амбициозни момчета в отбора. Всичко е в техните крака и глави. Само мога да им пожелая успех.

- Нищо не казваш за Спас Делев?

- Спас кипи от енергия. Той иска всеки мач да е номер 1. Бъдещето е пред него. Дано успее, но в ЦСКА има и други добри млади футболисти. Не е редно обаче аз да коментирам качествата им.

- Какво очакваш от финала за Купата на България срещу Славия?

- Първо очаквам ЦСКА да спечели всичките си мачове до края на първенството. До финала има време, но е ясно, че ние сме много по-добри от Славия и ако всичко е нормално, не би трябвало да имаме проблеми.