Това обяви самият той пред "Тема спорт".

Според него, за момента разминаванията между него и собствениците на ЦСКА са доста големи и на този етап е малко вероятно да започне работа на "Армията", предаде livesport.

"Дори и да не постигнем съгласие, собствениците на ЦСКА трябва да знаят, че винаги могат да разчитат на мен, когато имат нужда, защото аз съм част от клуба и го обичам. Имаме сериозни разминавания относно начина на управление на клуба. Според мен, Димитър Борисов и Иво Иванов трябва да се занимават основно със спонсорство, но не да управляват клуба. Искам пълната власт - да вземам решения и да нося отговорност за тях. Десет дни не съм се чувал с никого. Сега пътувам за Мадрид, за да гледам дербито между Реал и Барса. Когато се върна, най-вероятно ще се видим с тях, за да решим какво да правим", сподели Илиев.

"До момента не са ми казвали в прав текст, че не ме искат на ръководен пост в ЦСКА. Както казах обаче, аз имам други виждания за развитието на отбора. Много грешки се допускаха през годините, най-вече със селекцията. Те после водят до големи дългове. Това трябва да се промени. Рано или късно, ЦСКА ще се радва на правилно управление", убеден е Майкъла.