На сбирката бе решено белгиецът да остане поне още един полусезон на "Герена".Спортният директор на Левски Георги Иванов лично настоял Матондо да остане, тъй като халфът все още не може да покаже най-добрите си качества, пише "7 дни спорт".

В неделя той вкара първия си гол за 3:2 срещу Берое.

Крилото дойде без подготовка през зимата и трябваше да наваксва в движение изоставането си от своите съотборници. Той обаче не показа класа и се заговори, че ще бъде изгонен през лятото.

Белгиецът е сред най-скъпоплатените футболисти при "сините" и това бе основната причина за появилите се информации, че се маха от Левски. Очакваше се той да последва съдбата на Андвеле Слори, който дойде със статут на звезда, но бе пълно капо.

Георги Иванов и собственикът Тодор Батков обаче твърдо са решили да му дадат последен шанс. Крилото ще остане в Левски поне до зимата, ще направи подготовка и ще получи последна възможност да се докаже. Ако продължи с колебливите си изяви, ще бъде отпратен през януари, когато отваря зимният трансферен прозорец, информира livesport.