"Нерадзурите" губеха с 1:0 до самия край на срещата, но с два гола на резервата Джампаоло Пацини в добавеното време на мача играчите на Леонардо се добраха до успеха и по този начин запазиха живи надеждите си за защита на титлата.

През първото полувреме нямаше много възможности за отбелязване на гол пред двете врати, но в началните минути на срещата и двата отбора имаха по една ситуация. Още в първата минута на двубоя Самуел Ето’о опита късмета си с удар от центъра на терена, но кълбото премина далеч от дясната греда на вратата на Чезена.

Домакините пък можеха да вкарат чрез Игор Будан, но ударът на нападателя не попадна в рамките на вратата. До края на първата част Интер можеше да вкара на два пъти, но Тиаго Мота и Лусио пропиляха добри възможности за гостите. Нова ситуация за Чезена пък пропусна Будан. Така гол през първите 45 минути не падна и почивката дойде при нулево равенство.

През второто полувреме домакините успяха да поведат в резултата. Това се случи в 56-ата минута на двубоя, когато доста активният от началото на мача Игор Будан се разписа. Чезена организира дълга и продължителна атака, а нападателят бе намерен във вратарското поле и с хубав удар от близко разстояние преодоля Лука Кастелаци.

В 59-ата минута в игра се появи Джампаоло Пацини, който замени Горан Пандев. След като допусна попадение, Интер се опита бързо да се върне в мача и осъществи натиск, но с пропуски се отличиха Майкон и Самуел Ето’о. В 72-ата минута пък Лусио пропиля отлична възможност, като ударът на защитника с глава премина много близко до дясната греда.

До края на мача Интер продължи да търси гола, а равенството в срещата бе факт в 92-ата минута, когато резервата Пацини отбеляза с десния крак и върна тима си в мача. До края на двубоя оставаха по-малко от три минути, а драмата бе пълна в 95-ата, когато топката бе центрирана към Пацини и футболистът с глава забоде топката за втори път във вратата на Чезена. Така Интер се добра до изключително драматична победа и запази живи шансовете си за защита на титлата.

След успеха "нерадзурите" продължават да са втори и вече са с 69 точки. Чезена е 16-ти с 37, съобщи Novsport.