"Червените", които се намират в отлична форма през втората половина на сезона, отвяха своя противник с 3:1. Головете за тима на Милен Радуканов вкараха обичайно заподозреният Спас Делев, Мишел Платини и завърналият се след контузия бранител Костадин Стоянов. Почетното попадение за Локо София бе дело на Марчо Дафчев в продължението на мача.

Старши треньорът на "червените" направи три промени в състава си в сравнение с последния мач на тима срещу Монтана. В редиците се завърнаха Маркиньос, който днес празнува 29-ия си рожден ден, както и двамата голмайстори - Делев и Стоянов.

Първата интересна ситуация в мача дойде в петата минута, когато Грегъри Нелсън навърза четирима бранителя на Локомотив отляво, но сгреши при подаването и футболист на гостите изчисти. Последва положение за столичните железничари, което обаче бе пропиляно от Джемал Джонсън. Американецът получи топката в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но твърде неточно.

В 14-ата минута Светослав Дяков фаулира Апостол Попов в половината на гостите, за което главният рефер Ахмед Ахмед извади първия жълт картон в мача. След центрирането на Галчев, Мишел Платини стреля с глава от около шест метра, но не уцели рамката на вратата. Прекрасен мач за домакините направи крилото Грегъри Нелсън, който бе в основата на всички опасни атаки към вратата на Галев.

Именно холандецът бе и с основна заслуга за първия гол в срещата. Нелсън преодоля с лекота двама бранители на Локомотив София в наказателното поле и пусна пас към Спас Делев, който пробва техничен удар с пета, но без успех. Рикоширалата топка отново попадна в нападателя, който този път не сгреши от малко разстояние вкара за 1:0.

Другите два гола за "червените" паднаха през втората част. В 57-ата минута Мишел Платини вкара за 2:0 след прекрасно изпълнение от въздуха. Иван Бандаловски проби отдясно и центрира на крака бразилеца, който от воле не остави шансове на вратаря. Въпреки комфортната си преднина домакините продължиха да атакуват, което доведе до третото попадение в срещата. След корнер в 62-ата минута, Галчев центрира, Галев игра несигурно и изпусна топката зад гърба си, където от голлинията, Костадин Стоянов я добута в мрежата.

В заключителните минути на двубоя Марчо Дафчев отбеляза почетното попадение за Локомотив София, съобщи Гонг.