Наставникът изрази мнение по-скоро да бъдат въведени видео-повторенията, за да могат да се избягват подобни грешки и даде за пример дори мач на българския национален отбор от преди 15 години.

Челси победи Тотнъм в изключително скандален мач


"Вижте двата гола в нашата врата. В първия случай топката не премина голлинията, а вторият беше реализиран от засада. Първият гол напълно промени играта. Страничният съдия допусна непреднамерена грешка", категоричен бе след мача наставникът на "шпорите".

"Докато не започне да се използва технологията, това ще продължи. Най-трудното нещо на света е да се види добре положението от мястото където беше съдията. Футболът се нуждае от технологии. Повторението на всяка ситуация ще отнема няколко секунди. Пет секунди, за да разбереш има ли гол или няма. Получаваме справедливо отсъждане, а след това мачът продължава. Не разбирам, защо до този момент не са въведени видео повторенията", добави още Реднап, цитиран от Гонг.

Още по-любопитното е, че в този ред на мисли, за да защити тезата си, треньорът на Тотнъм намеси и мач на националния отбор на България: "Спомням си един двубой от европейското първенство, България – Румъния, през 1996 година и Румъния вкара гол. Топката премина линията с два фута (около 60 сантиметра). Това беше показано на екраните след пет секунди, но резултатът остана 0:0."

Във въпросния мач, на 13 юни 1996, Нюкасъл, стадион "Сейнт Джеймсис Парк", България побеждава с минималното 1:0 Румъния с попадение на Христо Стоичков.