Камата отдели от времето си, за да отговори на въпроси на родните журналисти.

"Треньорът най-добре знае как да мотивира играчите си, затова се надявам да се получи един добър мач за нас, но не трябва да забравяме, че Черна гора се борят да са първи в групата. Имат уникалния шанс да играят вкъщи, първия двубой ни биха, затова довечера ще бъде един много тежък мач за нас", сподели очакванията си за днешната евроквалификация между Черна гора и България Стоичков.

Камата призна още, че е останал много радостен от спечелването на Шампионската лига на любимата му Барса. Във финала в Лондон каталунците се наложиха с 3:1 над тима на Димитър Бербатов – Манчестър Юнайтед. Стоичков не скри и разочарованието си от факта, че Бербо дори не попадна в групата на "червените дяволи" за сблъсъка с "блауграна".

"Не ми беше приятно да гледам Митко извън групата, тъй като не може един футболист, който е станал голмайстор на Висшата лига да бъде резерва на резервите на най-слабите резерви в световния футбол, каквито бяха тези в Юнайтед. Не можах да разговарям с него след мача, но го видях преди това и видях познатия Митко – усмихнат, лъчезарен и уверен в способностите си и в тези на отбора му. Мога само да му пожелая успех и главата нагоре, не трябва да се отказва".

Стоичков не отрече, но и не потвърди информациите, че ще поеме отбор от ЮАР. На въпрос дали има нещо вярно в тези спекулации, той каза:
"Има, нема, ще Ви кажа".

"Истина е, че ще докарам испански инвеститори за стадионите, но оттам нататък държавата трябва да реши какво ще прави", завърши Стоичков, цитиран от Novsport.