След като вчера сър Алекс Фъргюсън успя да отмъкне под носа на Кени Далглиш защитника на Блекбърн Роувърс Фил Джоунс, днес мениджърът на "червените дяволи" е на път да си осигури подписа и на друга трансферна цел на Ливърпул – Ашли Йънг.

Двамата футболисти оглавяваха трансферния списък на тима от "Анфийлд", но в крайна сметка мърсисайдци ще останат с празни ръце.

Вчера сутринта се появиха спекулации, че централният бранител Фил Джоунс е заминал за медицински тестове в Ливърпул, но в крайна сметка се оказа, че английският национал е дал съгласието си за трансфер на "Олд Трафорд". Лично наставникът на Юнайтед сър Алекс прекъснал лятната си ваканция, за да проведе лични разговори с Джоунс и семейството му, след което футболистът е променил решението си.

Ашли Йънг пък до последно отлага окончателния отговор на въпроса къде ще играе през новия сезон. Желанието на самия футболист обаче е всичко около бъдещето му да бъде решено преди уикенда, когато ще се ожени за дългогодишната си приятелка.

Според медиите в Англия обаче, мениджърът на крилото на Астън Вила вчера е бил на "Олд Трафорд", за да договори последните детайли около сделката.

В същото време Ливърпул успя да си осигури подписа на Джон Хендерсън от Съндърланд. Вчера 20-годишният английски национал премина прегледи на Мелууд, а като част от сделката в обратната посока ще поеме нападателят Давид Нгог, информира Гонг.