Това то­тално разваля плано­вете на "червените", които планираха да вземат голямата звезда на втория в Дивизия "А" за ми­налия сезон Янис Зику без пари.

Сега, ис­кат, не искат, от "Ар­мията" ще трябва да платят 500 000 евро за миналия през Интер футболист, тъй като такава е клауза­та му за откупуване. Това призна преди време и президентът на Тимишоара Мариян Янку.

Решението на Ру­мънската футболна федерация двата клу­ба да запазят елит­ния си статут реално означава, че те ще запазят правата вър­ху играчите си, но все пак остава и Апе­лативната комисия, която е последна инстанция, да се произ­несе по случая.

Големият проблем за ЦСКА обаче може да дойде от Глория и той е свързан с напа­дателя Жуниор Мораеш. Ако тимът от Бистрица бе изхвърлен при аматьорите, футболистът щеше да подпише без проблеми с "червените", докато сега случаят с него се за­вързва повече от всякога.

При самото гласу­ване в Арбитража де­вет членове са били за оставането на Ти­мишоара и Глория в румънския елит, двама са се въздържали и двама са били про­тив. Така селекцията на ЦСКА ще се ре­шава от Апелативна­та комисия на ру­мънския футбол, предаде Novsport.