По думите му не може отбор със задължения от 122 000 лева, да бъде изхвърлен за сметка на други с много по-големи задължения. Той каза, че все още няма отговор на жалбата която пуснал в институциите за изхвърлянето на Пирин.

Според него футболната централа е използвала като довод да изхвърли тима напрежението, което съществува между акциионерите.

"Предстоят трусове във футболната ни ценрала. Да не бързат да окомплектоват "А" група, защото все още няма отговор на жалбата, която съм пуснал за изхвърлянето на отбора", каза Наков, цитиран от Novsport.

Наков допълни още, че някой ден Пирин ще бъде обещетен за всички безообразия от страна на отбори като ЦСКА. Пак според него никой от футболистите, освен тези с изтичащи договори нямат право да са в други отбори, тъй като имат действащи с Пирин и все още се водят на заплата в отбора.

Той разбрал от медиите, че такива играчи с договори като Александър Башлиев, Александър Дюлгеров, Антон Карачанаков, Юлиян Попев, Янко Сандански тренират с отборите на Левски, ЦСКА, Славия и Монтана.

Емил Наков каза още, че е спазил срока и преди два дни е подал документи за участие на отбора в Югозападната "В" група. Друг е въпросът дали отбора ще играе там, или няма да обяви фалит още в началото на следващата седмица.

Наков каза, че е готов за партньорство със сдружението "Пирин-ветерани", което бе учредено още същия ден след като се разбра, че отборът не получава лиценз за "А" група.

Също така той припомни, че на 26 юни изтича едномесечния срок за обжалване на решението на Общински съвет- Благоевград общината да придобие акции на клуба и кметът трябва да издаде такава заповед за придобиване на акции. Неговият опоненет акционерът от групировката "Г-15" Петър Байкушев заяви, че всичко е в ръцете на кмета на Благоевград Костадин Паскалев.

Той дори призова за незабавното запечатване на офисите на Емил Наков и да се издаде забрана да стъпва повече в Благоевград.