В началото на месец юли Международният съюз по биатлон е направил първа инспекция на центъра по биатлон в Банско. Проверката е била водена от Венцеслав Илиев, спортен директор "IBU Cup" и Феликс Битерлинг, координатор "Спорт и развитие" в Международния съюз.

Сред основните препоръки в доклада от инспекцията са изграждането на трибуни и поставяне на допълнителни вакс кабини и помещения за спортистите. Корекции ще претърпят още стрелбището и помещението за допинг тестове. България трябва да потвърди домакинството си на Европейското първенство по биатлон до края на февруари 2012 г.

На пресконференцията Българска федерация по биатлон и "Техем" подписаха нов договор за спонсорство. Това е 11-та поредна година, в която германската компания ще подкрепя българския биатлон.

"Искам да благодаря на "Техем", които през последните единадесет години неотлъчно са до нас. Спокойно мога да заявя, че голяма част от успехите си българският биатлон дължи на тяхната подкрепа", заяви Дафовска.

"Традициите на Техем в световен мащаб са в подкрепа на развитието на биатлона. Щастливи сме, че ще продължим да помагаме на един от най-титулованите спортове у нас", допълни Милена Стоянова, управител на Техем за България.

Германската фирма e спонсор освен на българската федерация по биатлон, така и на редица спортисти по биатлон от Германия, както и на федерациите в Словакия, Чехия, Румъния, Унгария.