Късно снощи момчетата на мениджъра Кени Далглиш завъртяха колоритното 3:3 с норвежкия Валеренга.

За разлика от срещата в четвъртък днес именитият шотландец бе заложил на голяма част от титулярите – Рейна, Агер, Джонсън, Каут и Керъл, както и на новите попълнения Чарли Адам, Джордан Хендерсън и Стюърт Даунинг.

На "Улеваал" в норвежката столица Осло бившият тим на нападателя на Стоук Сити Джон Карю поведе набързо с 2:0 в резултата. Първо Ларс Ивер Странд откри резултата в 14-та минута, а само 4 по-късно Фегор Огуде удвои и направи да изглежда така сякаш мърсисайдци са на път да запишат трети пореден неуспех след загубите от Хъл Сити и турския клуб.

Все пак англичаните успяха да върнат едно попадение едва 2 минути преди края на първата част, когато рекордната покупка от Нюкасъл Анди Керъл намали на 1:2.

”Червените” от Града на Бийтълс стигнаха до пълен обрат в самия край на мача в рамките на само 5 минути – между 84-та и 89-та. Куриозното в случая бе, че и двете попадения бяха дело на датския бранител Даниел Агер, предаде livesport.

Въпреки че Кени Далглиш и компания имаха аванс в резултата секунди преди края, успехът така и не дойде при тях. Малко след второто попадение на Агер Мохамед Фелах отбеляза трети гол за норвежците, фиксирайки крайното 3:3.