Списъкът е разширен и поне седмина играчи ще отпаднат. Селекционерът Лотар Матеус ще пусне "ситото" съвсем скоро.

Германският треньор трябваше в понеделник да прелети Атлантика обратно до Европа на връщане от жребия за световното първенство в Рио де Жанейро. Първата работа на Матеус после е да определи кои играчи от 28-те ще отпаднат от националния отбор. Досега селекционерът не е дал индикации кого смята да зачеркне.

Очаква се обаче червеният химикал на Лотар да подмине Александър Тонев, който е пред дебют в мъжкия национален отбор. 21-годишният бивш футболист на ЦСКА, купен през лятото от полския Лех Познан за 400 000 евро, е в разширения списък.

Другото ново име в националния тим е 19-годишният Георги Миланов от Литекс. Засега Левски не е обявил, че няма да пуска свои в отбора. Поне по предварителна програма обаче "сините" трябва в понеделник да играят срещу Славия, а в сряда - в Минск, което изглежда твърде трудна работа. Ясно е едно - на "Герена" не им се плащат регламентираните по 10 000 лева глоба на спрян национал.

Ако Матеус заложи на "сини" в окончателния списък, то е възможна договорка те да влязат към края на контролата. Нищо чудно и контузии да спрат левскарите. Владимир Гаджев например страда от травма. В разширения състав личат трима от Герена - освен Гаджев там са Пламен Илиев и Йордан Милиев. Документи за виза за Беларус обаче са подадени за двама - вероятно това са централният бранител и Гаджев.

Окончателната програма на "А" група е възможно да формулира подобни проблеми и за други клубове. В подобна ситуация и в същия период миналата година Станимир Стоилов повика единствено Ивелин Попов (тогава в Литекс) от родния елит, предаде livesport.