Нападателят вдигна купата на България и суперкупата, като бе с основна заслуга и за двата трофея, вкарвайки три от четирите гола за ЦСКА в двата финала. Сега му остава само титлата, съобщава Фокус.

Делев говори за поредните си две попадения във вратата на ловчанлии и предстоящия сезон в "А" група и лига Европа:

- Спасе, коя купа е по-ценна за теб - тази или първата, която спечели с ЦСКА?

- Бях истински щастлив при успеха в турнира за Купата на България именно защото трофеят бе първи за мен в ЦСКА. Но и тази ме радва, защото все пак победихме Литекс, и то категорично. Най-голямата ми цел обаче все още не е постигната - титлата. Вярвам, че ще стана шампион още другата година и през май вече ще имам пълен комплект отличия с ЦСКА.

- Убеден си, че ще се справите с конкуренцията на Литекс и Левски?

- Нали казах вече, че ЦСКА няма да има конкуренция в България. През новия сезон прошка няма да има за никой, бъдете сигурни. Имаме най-добрия отбор и добър специалист за треньор в лицето на г-н Радуканов. Почваме с победите още от първия кръг срещу Локомотив София. Трябва да спечелим възможно най-много мачове и да продължим да радваме верните ни фенове. Видяхте колко бяха в Бургас - поне 10 000 души. Беше страхотно изживяване.

- Литекс се превръща в твой абонат. Броиш ли вече колко пъти вкара на този отбор?

- Май наистина става така, но не е само той. И срещу Славия бележа във всеки мач. На Литекс му вкарах един през зимата на 2009 г. за Купата, тази пролет още два, сега пак два. Радвам се, независимо срещу кой бележа. Нападател съм и това ми е работата. Важното е ЦСКА да върви нагоре и да бие наред, който и да вкарва попаденията. Радвам се, че срещу Литекс не се предадохме до последната минута. Поведоха ни рано, но не се отказахме и играхме докрай. Преди финала си говорихме, че не трябва да се отпускаме. Казахме си:
"Отиваме, играем и вдигаме Суперкупата". Така и стана.

- Сега ЦСКА по-силен ли е, отколкото през пролетта?

- Естествено. Сами ще се убедите.

- Защо отиде да прегръщаш Радуканов?

- Защото оценявам какво прави за ЦСКА, какво прави за мен и за останалите момчета.

- Как ще коментираш жребия на националния отбор за световните квалификации, който ни събра в една група с Италия, Чехия, Дания, Малта и Армения?

- Не може да избираме срещу кой да играем. Влизаме в квалификациите и каквото стане.