По програма мачът трябваше да се играе на 29 октомври, но тогава е денят за размисъл преди балотажите на вота за президент и кметове. Шефът на Централната избирателна комисия Красимира Медарова вчера препоръча БФС да премести всички срещи от 22, 23, 29 и 30 октомври. Това са дните за размисъл и гласуване.

Опасенията на избирателната комисия са за евентуални сблъсъци между агитките и заиграване на кандидатите с феновете. Сериозен проблем е също охраната на мачовете, защото полицията трябва да бди край урните.

БНТ, която ще излъчва вечното дерби, вече го вкара в програмата си за 28 октомври от 14,30 часа. От БФС обясниха пред "Стандарт", че днес ще преговарят с ЦИК за промяната. Става въпрос и за останалите двубои от първенството, които съвпадат с изборите.

"По принцип МВР няма против да има мачове в деня преди изборите. Часовете са подбрани така, че органите на реда да бъдат свободни в 18 ч, когато започва инструктажът им, а от 19 вече трябва да охраняват урните", обясни ръководителят на спортно-техническата комисия на футболния съюз Весо Маркович, цитиран от Novsport.