"Гледах мача, гледах и младежкия национален отбор на Кипър. Има си хора, които взимат решенията кой треньор остава и кой си тръгва. Не знам сега каква е обстановката в националния отбор, нито ме интересува, но не може постоянно да сменяме треньорите. Нали цяла България искаше чужденец да е национален селекционер?", изрази позицията си настоящият наставник на кипърския Анортозис пред Канал 3.

"Няма смисъл след мача да се правят някакви скандали. Най-лошото е, че срещу Англия нямахме нито един удар към вратата. За мен е ненормално след такъв мач (на България срещу Беларус) да чакаш играчите да си стоят по стаите. И те се нервират, и на тях им е тежко", коментира Мъри последните резили на националния отбор по света и у нас.

"Най-тъжното онзи ден беше, че видях Бербатов на трибуните. Разговарял съм с Митко, знам мнението му. В последно време всички се настроиха срещу водещите ни играчи, да го гледам на трибуните е най-тъжната картинка, за какво са нужни тия скандали и тия нападки по медиите?", чуди се Стоилов.

"Всеки треньор си решава, аз никога не бих се решил да махна играчи като Манолев, Делев, Божинов. През второто полувреме срещу Англия Сърмов беше най-добрият ни играч. Не знам дали е резерва, как играе, как не играе, но той показа високо ниво.", заяви Стоилов относно конкретния избор на играчи, който направи Лотар Матеус за евроквалификацията срещу албионците, загубена с 0:3.

"Трудно може да търсиш победа срещу Англия, най-много да загубиш с повече голове. Проблемът е, че няма перспективни играчи за бъдещето. Трябва да търсим проблемите на българския футбол там, където са конкретно. Ако никой не беше забранил на играчите да излизат след мача в Минск, можеше и да не излязат", заключи Станимир Стоилов от Кипър, цитиран от Novsport.