"Трикольорите" паднаха с 1:3 от Швейцария след три гола на детето-чудо Джердан Шакири.

Германецът обяви зетя на Боби Михайлов Живко Миланов за глупак, заради начина, по който получи втори жълт картон в мача, както и сподели, че доста от футболисти не стават за националния отбор. Имената на въпросните играчи обаче останаха в тайна.

"Загубихме мача заради голям брой индивидуални грешки от наша страна, които допуснахме. Когато сме начертали план, той трябва да се спазва. Някои от момчетата бяха доста разсеяни. Занев се подхлъзна при втория гол, а при третия Попов подаде на Шакири. Имахме своите шансове, но не се възползвахме на контраатаки. Вместо да водим на почивката, мачът започна отначало", започна Матеус.

"Трябваше да играем по-компактно в защита. За съжаление не играхме така, както искахме. В доста от футболистите виждам бъдеще. Някои от тях обаче не са в добра кондиция. Не разбирам защо, сезонът започна. Липсва им и страстта за важните и завързаните европейски мачове", продължи германецът.

"Хубаво е да виждаме реално нещата. Швейцария има правилна концепция за развитието на футбола. При нас няма такова нещо. Изоставаме и това се вижда.

Сега не е времето да мислим за световните квалификации. Трябва добре да се помисли какво да се прави. Някои футболисти не са готови да играят в отбора.

Исках да сменя Миланов пет минути преди да получи втория си жълт картон. Просто не вярвах, че не е достатъчно умен, за да се предпази, след като вече бе направил поредното си нарушение и съдията го пожали.

Искам да поздравя Стилиян Петров. Г-н Лечков обича да говори за него и за Мартин. Той днес даде последния си дъх за България. Трябва да е горд с представянето си.

Смених Мартин заради опасните атаки на швейцарците по този фланг", сподели още селекционерът на България.

"Дори и да бяхме спечелили повече мачове, головата разлика пак щеше да е негативна. Липса на концентрация. И днес се видя това. Получаваме голове в последните секунди. Играчите мислят за съблекалнята, а съдията не е свирил", завърши Лотар, цитиран от livesport.

Стенли: Въпреки рекорда, няма да се откажа от България

В Швейцария: Невероятен Шакири и много слаба България

Мартин Петров: И Гуардиола няма да ни помогне