Десният халф игра силно в предва­рителните кръгове на Шампионската лига и Лига Европа, с което хвана окото на няколко евро­пейски клуба. Босът на ловчанлии Гриша Ганчев обаче не ис­каше да чуе за тран­сфер, преди да от­паднат и последните шансове на тима му за влизане в групи­те.

За нещастие Том се контузи на офи­циалната тренировка преди реванша с Динамо в Киев от пле­йофите на втория по значимост турнир в Европа, заради което пропусна мача. Ако не бе станал този сакатлък, бразилецът можеше вече да не е играч на Литекс.

В канцеларията на ловчанлии пристиг­нала много добра оферта за него от клуб, който участва в Шампионската ли­га. Преговорите тък­мо започнали и трябвало да приклю­чат след реванша с Динамо, който се състоя пет дни пре­ди да затвори транс­ферният прозорец. Разтежението на Том в Киев обаче отказало купувачите.

Техничният полуза­щитник бе спряган и за продажба в турс­кия Газиантеп, където играе Ивелин По­пов. Трансферът дори се смяташе за сигу­рен, но впоследствие стана ясно, че подоб­на сделка няма как да се осъществи.

Преди няколко ме­сеца "оранжевите" продадоха в Турция друг бразилски ас - Дока Мадурейра, предаде Novsport.