Димитър Бербатов игра цял мач за "червените дяволи" и за първи път от началото на сезона започна срещата сред стартовите 11, но отново не можа да отбележи. Българинът игра разнообразно и се движеше из целия терен, но звездата на вечерта се казваше Майкъл Оуен, който наниза два гола, а вездесъщия Гигс добави един.

Дебют в официален мач за Манчестър Юнайтед пък направи централният защитник Езекийл Фрайърс, който се справи със задачите си. Общо в тима на Юнайтед бяха направени точно 11 промени в сравнение със състава, започнал срещу Челси през уикенда.

Срещата започна повече от добре за Юнайтед, който се стреми към спечелването на пети трофей "Карлинг Къп". В 15-ата минута Бербатов комбинира с Парк пред наказателното поле. Кореецът даде къс пас към Оуен, който финтира защитник и въпреки че лошо уцели топката, успя да я прокара между краката му и да изненада вратаря, насочвайки я точно в долния десен ъгъл – 1:0.

Втория гол се получи отново от добра комбинация. Атаката започна в началото от Берба, на който не липсваше самочувствие след дългия му престой на резервната скамейка, топката стигна до Диуф който центрира по земя отдясно към Оуен, а той успокои кълбото и с красив удар от границата на пеналта направи 2:0 с удар под сглобката на вратата.

В самия край на първата част падна и третият гол. Негов автор бе неостаряващият Райън Гигс, който отново показа невероятните си качества. Уелсецът получи топката близо до флагчето за изпълнение на корнер, с едно залъгващо движение прокара топката между краката на защитник и след като навлезе остро в наказателното поле, стреля с външен фалц, а топката получи отклонение от траекторията си и влетя в мрежата на Лонегран.
Въпреки рикошета и щастливото развитие на удара обаче, самата атака на Гигс бе изключителна.

През втората част оборотите логично паднаха. В 55-ата минута Димитър Бербатов се възползва от грешно отиграване на защитник на Лийдс и след като открадна топката, напредна и продължи към тичащия успоредно Оуен, който се засуети и вместо да потърси останалия сам българин, реши да търси красиво изпълнение, което се оказа и грешното решение.

До края на мача "червените дяволи" продължиха да владеят топката и съответно събитията на терена, а Бербатов игра на ниво до последните минути и въпреки липсата на гол, се движеше из целия терен, постоянно сменяше позицията си и даде няколко от своите изключително интелигентни пасове, неприсъщи за огромна част от нападателите.

В последните десетина минути българинът дори бе преквалифициран като централен защитник, тъй като дебютантът Езекиел Фрайърс, който игра в центъра на отбраната заедно с Майкъл Карик, получи травма, а сър Алекс Фъргюсън вече бе използвал правото си на три смени, затова шотландецът реши именно Берба да заиграе до Карик в центъра на защитата, но "червените дяволи" не допуснаха гол и така срещата завърши с класически резултат.

Жребият за четвъртия кръг на турнира е на 24 септември, а мачовете ще се изиграят на 24 октомври, като ще важи правилото за продължения и дузпи, информира Novsport.

Сър Алекс и Оуен подкрепиха Бербатов (видео)