Шотландецът сподели, че българският нападател на тима е пропуснал положението в края на срещата, защото подаването на английския национал не е било на ниво и допълни, че ситуацията е сходна с тази, която се откри пред халфа на Челси – Рамиреш, при резултат 1:0 за "червените дяволи".

Контузията на Чичарито дава златен шанс на Бербо

"Не можем да сравняваме фрапиращия пропуск на Фернандо Торес с тези на Берба и Рамиреш. Те бяха вследствие на лоши подавания, тъй като топката не върви гладко по земята, а се тупка, което я прави трудна за отиграване. Освен това, пасът на Рууни бе доста силен, а това затрудни допълнително Бербатов", обяви наставникът на 19-кратните английски шампиони, към чието мнение се присъедини и нападателят на Манчестър Юнайтед – Майкъл Оуен:

"Берба направи фантастичен сезон миналата година и сега не е по-лош състезател. Просто, трябва да признаем, че разполагаме с невероятни нападатели, а присъствието на Уейн Рууни в състава прави конкуренцията за останалото едно място в атака изключителна. Затова и с Бербатов рядко получаваме шансове за изява, но сезонът за нас тепърва започва, тъй като досега мачовете бяха през седмица и треньорът разчиташе на почти един и същ състав. Сега обаче започват още два турнира, което означава, че всички ще имаме шанс да покажем способностите си", допълни Оуен.

Медиите в Англия също предвиждат, че Димитър Бербатов и позабравения бивш английски национал ще получат шанс за изява тази вечер, когато "червените дяволи" се изправят срещу Лийдс в едно също така позабравено дерби на Острова.

Алекс Фъргюсън обаче със сигурност ще иска да си го върне на тима от Чемпиъншип за загубата отпреди година и половина за ФА Къп. В срещата се очаква да вземат участие футболисти, които по-рядко попадат сред стартовите 11, сред които са още Дарън Гибсън, Федерико Македа, Маме Бирам Диуф и Пол Погба, като участието на последния дори бе предварително обявено от Фърги.

Мачът започва в 21:45 часа на "Елънд Роуд" и е от третия кръг на Карлинг къп, съобщи Novsport.