Пред “Зюддойче цайтунг” германецът споделя, че едно от първите му решения, след като миналата година започна работа в България, е да забрани отборът да пътува за мачовете в чужбина в бизнес класа. Според изчисленията на Матеус така той е спестил на БФС около 100 хиляди евро.

“Решението не беше изненада за мен, след като загубите с 0:3 срещу Англия и 1:3 от Швейцария означаваха край на надеждите за класиране на европейското първенство. Мисля, че реакцията бе срещу резултатите, а не срещу моята работа. Смятам, че се справях добре, но нямаше резултати”, бе коментарът на световния и европейски шампион за освобождаването от поста пред “Билд”.

Мениджърът на Лотар Вим Фогел също взе отношение, като внесе нов елемент в случилото се около раздялата между БФС и неговия клиент.

“Да, наистина имаше договорка със стискане на ръце за нов договор. След като резултатите обаче не отговарят на исканото, механизмите на този бизнес заработват. Затова се обърнахме към футболния съюз с думите: Ако искате да променяте нещо, по-добре го направете сега, отколкото по-късно”, казва Фогел за “Експрес”.

Матеус бе до вчера на обяд лидер в анкетата на “Абендблат” за нов треньор на Хамбургер. Вече бившият селекционер на България бе получил 43 процента от гласовете. На второ място с 25 процента се нареждаше Хууб Стевенс, информира livesport.