Играчите на Милен Радуканов бяха по-класният тим на терена и заслужено се добраха до 4:1 срещу съперника си, въпреки че гостите първи поведоха в резултата. Така ЦСКА постигна трети успех от три мача като домакин от началото на новия сезон. Видима записа четвърто поражение като гост, но отбеляза първия си гол далеч от дома.

"Червените" започнаха двубоя активно още от самото начало. Мораес пропусна да открие в 3-ата минута, пращайки кълбото извън рамките на вратата. Далечен изстрел на Костадин Стоянов също не попадна в рамките на вратата на Видима, а в 9-ата минута дойде най-чистото положение за ЦСКА до този момент. Топката бе свалена с глава към Спас Делев, а нападателят засече от воле кълбото от границата на наказателното поле. Намесата на Василев обаче бе повече от добра и вратарят на гостите изби кълбото в корнер.

Само минута по-късно сензацията бе факт. Видима организира продължителна атака, която премина през Кожухаров. Той задържа дълго време топката в краката си, завлече със себе си двама играчи на ЦСКА, след което подаде към Панов, който стреля силно към Мболи. Вратарят на "червените" не реагира по най-добрия начин и кълбото попадна в мрежата му.

ЦСКА веднага се активизира и се настани трайно в половината на Видима. Въпреки това, гостите получиха още един отличен шанс за реализиране на попадение. Георги Какалов стреля от повече от 25 метра, а излезлият малко пред голлинията си Мболи с последни усилия изби в корнер.

ЦСКА продължи с активните действия и след пропускът на Спас Делев с глава в 20-ата минута, толкова търсеният гол от "червените" падна в 23-ата. Спас Делев центрира брилянтно от корнер, топката попадна на главата на Крачунов, който много прецизно насочи кълбото в десния ъгъл на безпомощния Василев.

Силните изяви на "червените" продължиха и последваха пропуски на Спас Делев и Мишел Платини. Пълният обрат пък бе факт в 34-ата минута, а голмайстор за ЦСКА бе Спас Делев. Грегъри Нелсън центрира кълбото към точката за изпълнение на дузпа, където най-съобразителен се оказа играчът с номер 7 от състава на "червените" и с хубав удар с десния крак изведе тима си с гол напред.

До полувремето ЦСКА имаше още няколко възможности за отбелязване на гол, най-чистата от които дойде в 42-ата минута. Тогава Василев не намери по най-добрия начин своя съотборник, Трифонов отне и центрира, качвайки топката на главата на Янис Зику. Нападателят обаче не намери рамките на вратата и прати кълбото в аут. Така на почивката ЦСКА водеше с 2:1 на почивката. Втората част стартира по подобие на първата – ЦСКА усилено търсеше гол. Още преди да дойде 50-ата минута Мишел Платини, Жуниор Мораес и Спас Делев пропиляха отлични възможности за отбелязване на гол.

Ударите на Платини и Мораес бяха отразени от Василев, а Делев не намери рамките на вратата, пращайки кълбото покрай дясната греда на вратата на Видима. В 56-ата минута дойде един от най-спорните моменти в мача. Господинов препречи пътя на Мораес в наказателното поле и от лагера на домакините поискаха дузпа, но съдийски сигнал не последва. Последваха няколко опасни центрирания в наказателното поле на гостите, но представящият се отлично в днешния мач Александър Бранеков се справяше със ситуациите.

Малко след час игра Янис Зику направи един от най-големите пропуски в мача. Нападателят бе изведен очи в очи срещу Василев, но отправи не достатъчно добър изстрел и вратарят улови. Топката се върна към Жуниор Мораес, който обаче прати кълбото вдясно от вратата. В 67-ата минута Мораес направи нов пропуск – играчът на ЦСКА стреля извън вратата от чиста позиция. Всичко за Видима приключи в 72-ата минута, когато Янис Зику навлезе в наказателното поле и с чудесен бомбен изстрел направи резултата 3:1.

В минутите след третия гол "червените" бяха пълни господари на терена и усилено търсеха четвърто попадение. То дойде в 87-ата минута, когато Грегъри Нелсън бе съборен от Павлин Иванов в наказателното поле. Главният съдия отсъди дузпа, а с отговорността се нагърби Янис Зику. Нападателят отправи неспасяем и силен изстрел и не остави шансове на Василев, правейки резултата 4:1.

Така ЦСКА записа седма победа от седем мача от началото на сезона и отново е еднолично начело с 21 точки, на 2 пред втория Лудогорец. Видима остава с 5 пункта и е на 12-ото място, предаде Novsport.