Информацията е своеобразно обобщение на появилите се през последните дни слухове, че испанският и френският тим ще се пробват за българския нападател. Въпреки че Димитър Бербатов завърши изминалия сезон като голмайстор на Висшата лига, заедно с Карлос Тевес, бившият капитан на националния ни тим е резерва в клубния си отбор, съобщи Гонг.

През лятото сър Алекс Фъргюсън отхвърли желанието на катарските собственици на ПСЖ да вземат нападателя на "червените дяволи", но доброто представяне на Дани Уелбек остави Бербатов в сянка през настоящия сезон.

Сред големите конкуренти на българина са още Уейн Рууни и Хавиер Ернандес. Вече се появиха слухове във френските медии, че ПСЖ ще извади 12 милиона паунда още през януари. Медиите пък вече побързаха да оповестят, че Валенсия също смята да извади около 15 милиона евро.

Проблем за евентуален трансфер на Бербатов във Валенсия може да стане фактът, че той вече игра в Шампионската лига, а и двата отбора участват в турнира. Друго потенциално препятствие би било самото желание на играча, който наскоро заяви, че не иска да напусне "Олд Трафорд".