Българинът получи рядък шанс да започне като титуляр от началото на новия сезон, като остана на терена през всичките 90 минути, но не успя да се разпише. Все пак, той взе дейно участие в атаката при първото попадение за "червените дяволи".

Юнайтед би Оцелул с 2:0, Бербатов с цял мач

"На няколко пъти взаимодейства добре с Хавиер Ернандес. В редица ситуации бе силно разочарован от егоизма на другите, като и от своя страна пропусна златна възможност да вкара в 75-та минута", оценяват редакторите от страницата на английските шампиони.

Като цяло, изданията на Острова поставят ниска оценка на Бербатов за играта му срещу румънците. "Sky Sports" пише 5-ца (по десетобалната система) на българина, като слаба оценка има само Нани. Дори Майкъл Оуен, който игра 10-ина минути има 6-ца. Толкова има и Езекиел Фрайърс, който влезе в игра в 89-та минута.

Преобладаващата оценка за играчите на Юнайтед е 6-цата, като само Давид Де Хеа, Фил Джоунс и Уейн Рууни имат 7-ци. Местното издание "Manchester Evening News" поставя 6-ца на Бербатов.

"Някои добри отигравания, но пропусна златна възможност през втората част." Най-високо е оценен Фил Джоунс – с 8-ца. Майкъл Оуен пък е с най-ниска оценка – 4-ка.

Таблоидът "Sun" също пише 6-ца на Бербатов, като това е преобладаващата оценка за "червените дяволи". За играч на мача е определен Рууни – с 8-ца. Най-слаби са били, според изданието – Джони Еванс (5), Оуен (5), и Фрайърс (5).

"Кадифеното докосване на българина винаги е радост за окото. Той показа добър поглед при паса към Фил Джоунс в атаката за първото попадение. Имаше няколко добри възможности за гол, но на два пъти бе спрян от вратаря на румънците през втората част", пише популярният спортен сайт Goal.com.

Той дава 6-ца на Бербатов, като определя Фил Джоунс за играч на мача – с 8-ца.

Шалке не иска да сменя Хунтелаар с Бербатов