Арда (Кърджали) продължи серията си без загуба от началото на сезона в родното първенство. Футболистите на Николай Киров са непобедени във вече пет двубоя, след като днес удържаха равенство 0:0 при гостуването си във Враца на местния Ботев, макар да играха цяло полувреме с човек по-малко. 

Това бе и първи мач в елита след паузата за националните отбори.

Капитанът на гостите Пламен Крумов бе изгонен точно преди почивката, при това в рамките на само минута. Първо той получи официално предупреждение в 44-ата минута, а в последната такава на първата половина бе пратен в съблекалнята заради фаул срещу Даниел Генов. 

Иначе през първите 45 минути и двата отбора имаха по няколко опасни атаки, но наистина добрите шансове за гол липсваха и пред двете врати на стадиона във Враца.

Най-активният футболист в редиците на гостите Светослав Ковачев бе в основата на всичко интересно за гостите и след подновяването на играта, но те така и не успяха да стигнат до гол с човек по-малко.

Врачани сякаш вдигнаха оборотите в последния четвърт час, като добри възможности се откриха пред Илия Миланов и Валери Домовчийски.

За кърджалии това е трето равенство в рамките на пет кръга, а двете победи в актива на Арда отреждат на отбора третото място в класирането с общо 9 точки. За сметка на това Ботев вече няма победа четири кръга - единствената им такава остава в първия и те се намират на единадесета позиция с четири точки.