Кърджалийският Арда постигна най-големия успех в 95-годишната си история и от следващия сезон ще е част от родния елит.

До историческата промоция се стигна след победа с 1:0 над Септември в баража, а празненствата за местните фенове започнаха.

Днес Областният управител на Кърджали - Никола Чанев, ще предостави безвъзмездно 6 декара държавна земя, в района на парк "Горубсо", за изграждане на помощни игрища за нуждите на клуба. Това посочиха от областната администрация. От там допълниха, че Чанев се е срещнал днес с футболния тим и техния президент Петър Пешев, след вчерашния исторически успех.

Областният управител е поел ангажимент да разговаря с министъра на младежта и спорта Красен Кралев за осигуряване на осветление на стадион "Арена Арда" за следващия футболен сезон и е гарантирал, че футболистите ще могат да ползват и новата многофункционална спортна зала, която предстои да бъде изградена в Кърджали.

Междувременно общинските съветници на Кърджали гласуваха на днешното си заседание терен на общината да бъде прехвърлен безвъзмездно, чрез дарение, в собственост на Министерството на младежта и спорта, за изграждане на въпросната зала. За нея още през 2018г. правителството отпусна 3 663 000 лв. Имотът е с площ от 7 310 кв. м., в парк "Арпезос". До отдаването му се стигна след като първоначално определеният за многофункционалното съоръжение терен в района на бившия селскостопански техникум не срещна одобрението на спортните клубове, а по темата бе проведен обществен дебат.