Микел Артета, настоящият треньор на Арсенал, е провел разговор с клубната легенда Арсен Венгер за евентуалното завръщане на опитния французин в лондонския клуб. Разбира се, не става дума за треньорската длъжност, а за друга, все още неуточнена роля, в която Венгер би бил полезен на “артилеристите”.

Двамата се познават отлично, защото Артета игра под ръководството на Венгер в продължение на пет сезона.

72-годишният французин бе начело на столичния клуб в продължение на невероятните 22 години между 1996 и 2018.

Испанецът призна, че между двамата е имало комуникация по темата, като те са поговорили на премиерата на новия филм за Венгер и работата му в Лондон, но не пожела да навлезе в повече детайли.

“От лично моя гледна точка ми се иска Арсен да бъде много по-близо до клуба, защото ще бъде от полза както за мен, така и за отбора. Но за всичко е необходимо време и мисля, че говоря от името на всички, като заявявам, че бихме се радвали той отново да бъде в Арсенал”, заяви настоящият треньор на лондончани.

“Самото му присъствие би било от огромна полза - защото всички тук изпитват уважение и възхищение заради всичко, което е направил за нашия клуб”, добави още той.

Под ръководството на Венгер Арсенал спечели три титли на Англия, седем национални купи, а също така седем пъти триумфира в Къмюнити шийлд.