Димитър Бербатов коментира последните събития около БФС и преместият мач срещу Унгария, който по желание на родната централа ще се играе в Пловдив и без публика.

Пред "bTV" голмайстор №1 на България, който е основният конкурент на настоящото ръководство на БФС заяви, че подкрепя протеста на феновете, но държи всичко да мине мирно, за да не пострада футболната игра.

"Ситуацията е много сериозна и тя е такава заради ръководителите на българския футбол. С техните методи искат да откраднат футбола от феновете. Хората се обединяват срещу тях, което много ме радва. Крадат футбола от всички нас. Това не се е случвало никога - ти да играеш по собствено желание пред празен стадион.

Държавата не иска да работи с БФС. Това са доказани лъжци и измамници. Но държавата трябва да помага на българския спорт, без помощта ѝ нещата няма как да се случат. Но когато има такова управление, много трудно ще се случи.

Колкото и трудно да е, трябва да се обедините заедно. В момента има един външен враг, който се опитва да ви вземе футбола. По мирен и законен начин, да изкажете вашето мнение. Хората, които гледат футбол и се интересуват, имате социални мрежи, използвайте ги, изкажете мнението си. Футболните общественици - всеки има възможност да изкаже своето мнение. Не само пред мен, а пред обществото. Виждате в каква ситуация сме, породена от знанието и незнанието на сегашното управление.

От 2 години и половина протестираме аз и моят екип. Нашият протест го водим пред всички вас. Радостен съм, че сега всички се събират и протестират. Никой няма право да казва, че яхваме протеста, защото от 2 години ние вече го правим. Подкрепям такова нещо, когато е в рамките на мирното.

За чужденците в българския футбол? Това е един от проблемите, свързан с това, че не се дава достатъчно време на българските играчи да играят. Това пак идва от нормите и правилата, които пуска БФС, и естествено, клубовете се възползват. Темата е много деликатна и балансът трябва да бъде намерен. За момента, когато са такива правилата, дадени от БФС, ситуацията е такава", заяви той.