Димитър Бербатов бе едно от главните действащи лица по време на церемонията за "Футболист на годината".

Самият той е седемкратен носител на приза, но днес бе на сцената, за да връчи наградата на Димитър Илиев.

След церемонията бившият играч на Манчестър Юнайтед говори пред чакащите го журналисти, като заяви, че времето за промяна в родния футбол е дошло.

"Времето за промяна е дошло. Ще видим кой ще поеме отговорността да бъде начело на българския футбол. Мисля за доброто на българския футбол.

Тепърва ще се изяснява кои ще са желаещите да поемат тази отговорност. Ако смениш само един човек, а другите останат - ти не сменяш нищо, така че трябва цялостна концепция за развитие. Хората, които гласуват трябва да искат промяна.

Искам да седна, да пусна телевизора и да гледам хубаво българско първенство с добри условия, да видя как хората си водят децата на стадиона, как се класираме за поредно първенство, момчетата ни да излизат в чужбина или да остават тук и да помагат на българското първенство. Ако футболът ни е добре, ще носи радост на всички хора в България.

Минаваме през труден период. Хубаво е да има уважение към постиженията на всеки. Имаме шанс да се класираме, дано момчетата използват шанса, който се откри пред тях. Важното е играчите да се подготвят добре. Трябва да са концентрирани за тези мачове.

Зарадвах се за избора, който сте направили. Направи ми впечатление играта на Димитър Илиев, но Недялков също заслужаваше да получи наградата. Беше ми приятно да съм отново на сцената", сподели Бербатов.