Бившият полски халф на Лудогорец - Яцек Горалски, направи любопитно изказване за Разград. В интервю в родината си, той определи Разград като доста скучен град.

Горалски прекара два сезона и половина в родния шампион, като записа 93 мача и спечели две титли на България.

Естествено, той по никакъв начин не съжалява за избора си да дойде тук, защото това му осигури мачове на европейската сцена и го превърна в полски национал.

В началото на 2020-а обаче той предпочете да подпише с казахстанския Кайрат.

"По отношение на инфраструктурата и условията за работа, всичко в Разград беше на много високо ниво. Градът обаче е скучен и след тренировките беше трудно да прекараш времето си по някакъв смислен начин.

Човек се прибира вкъщи и гледа в тавана. Да кажем, че в първите шест месеца не се отегчавах толкова, но после това чувство се засилваше.

Не се оплаквам, защото отидох там да играя футбол и да се развивам, а не на екскурзия. Участвах на Световното първенство в Русия, играх в групите на Лига Европа, спечелих две титли в България и вкарах гол за националния отбор на Полша. Като малък треньорите ми казваха, че няма да направя добра кариера, защото съм твърде дребен. Не се отказах и усилията ми бяха възнаградени, а животът ми се промени към по-добро.

Сега в Алмати разстоянията са огромни, но има какво да се прави. Може да се посети езерото Каинди, а гледките от планината са спиращи дъха. Забавлявам се с жена ми и нашата дъщеря. Близо до дома ни има ресторанти и магазини. Чувстваме се като в голям европейски град", разказа той.