Бившият капитан на руския национален футболен тим - Роман Широков, се замеси в доста грозен скандал.

Дългогодишният халф на Зенит винаги е бил известен с буйния си нрав, но този път прекрачи всякакви граници, и то по време на благотворителен турнир.

Нервите на Широков не издържава по време на мач от москвоската "Купа на знаменитостите", в която популярни личности от всички сфери играят футбол.

Макар и със състезателен характер, основната идея на тези мачове е благотворителност, но това не трогна Широков.

Около 20 минути след началото на мача срещу съставения от режисьори отбор на "Нищо обичайно", бившият капитан на Русия е бил препънат.

Реферът обаче не отсъдил нарушение, което отприщило гнева на 39-годишния бивш футболист.

След няколко минутни псувни по адрес на рефера, Широков го предизвикал да му покаже червен картон с думите:

"Хайде извади го, покажи ми този червен картон и ще видиш".

Реферът логично му показал картона, но в този миг Широков му налетят със зверски удари и ритници.

Той го ударил в челюста и веждата, а когато съдията се строполил на земята, Широков продължил да го рита зверски в стомаха, преди да се намесят останалите играчи на терена.

Съдията е напуснал игрището с помощта на линейката, а по случая вече работи полицията. Според адвоката на Широков, ключово в случая ще е състоянието на пребития съдия.

Ако няма травми, които сериозно застрашават здравето и живота му, то бившият руски национла ще се размине с глоба от няколко хиляди рубли.

Ако обаче медицинската експертиза покаже тежки травми, тогава ще се стигне до дело, като изходът му може да не е особено приятен за Роман Широков.