Италианското правителство ще разреши на феновете да посещават мачовете от Европейското първенство по футбол, които ще се проведат на "Стадио Олимпико" в Рим.

Такъв е и мачът на откриването на надпреварата между Италия и Турция на 11 юни.

Официалните планове са стадионите да приемат публика за 25 процента от капацитета си, за да се осигури дистанция. Това математически прави 17,500 души.

"Италия показва кураж в борбата с пандемията и в същото време работи за рестарт с чиста и добре структурирана програма", пише президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина в официално изявление.

Рим ще приеме общо три мача от груповата фаза на надпреварата, както и един от четвъртфиналите.

Италия регистрира 115 хиляди смъртни случая с коронавирус, което е второто най-голямо число в Европа след Великобритания. Регистрираните случаи са над 3,7 милиона.

Унгария вече заяви, че иска да напълни стадиона си за мачовете от Евро 2021, като там ще се проведат четири срещи - три от групите и един осминафинал.

Досега е ясно, че на "Уембли" ще има между 20 и 45 хиляди фенове за мачовете от групите, вероятно до 65 000 за полуфиналите и финала. В Санкт Петербург и Баку обещават по 50 процента от капацитета на стадионите, а в Копенхаген, Глазгоу и Амстердам около 20-30%.