Президентът на УЕФА Александър Чеферин отправи стряскащо послание към Барселона.

Както е ясно, испанският гранд е разследван от евроцентралата около казуса Негрейра (за подкупи към съдийския шеф) и рискува да бъде изхвърлен от Шампионската лига за следващия сезон.

Чеферин коментира горещата тема в интервю за словенския вестник "Екипа" и бе категоричен, че ситуацията на каталунците е изключителмо тежка.

"Не мога да коментирам директно този въпрос по две причини. Първо, защото имаме независима дисциплинарна комисия, която отговаря за това. И второ, защото не съм се занимавал подробно с документите. Мога обаче да кажа едно нещо. Информирах се и ситуацията е изключително сериозна. Толкова сериозна, че според мен е една от най-сериозните във футбола, които някога съм виждал. На ниво испанска лига, разбира се, въпросът е погасен по давност и не може да има никакви състезателни последици, но производството се води на ниво испанска гражданска прокуратура. Но що се отнася до УЕФА, няма нищо, което да е погасено по давност", заяви Чеферин пред "Екипа".

Запитан дали Барселона рискува да бъде наказан и дали случаят може да има спортни последици, Чеферин отговори: "Не мога и не искам да отговоря на този въпрос сега".

Словенецът се готви за нов мандат начело на УЕФА, като конгресът е следващата седмица.

Колкото до продължаващите опити за рестарт на проекта за европейска Суперлига извън юрисдикцията на УЕФА, Чеферин отсече:

"Очевидно те все още се опитват да направят нещо, но според мен само за да подобрят малко преговорната си позиция и да се опитат да договорят нещо с нас. Те не са разбрали съвсем ясно, че ние нямаме какво да преговаряме. Разбира се, егото също играе определена роля при някои от тези хора, защото с годините са свикнали всички да кимат с глава в знак на съгласие. Но тази история е приключила, в това няма никакво съмнение. Карл-Хайнц Румениге им каза: "Това е вашето Ватерло", обобщи босът на УЕФА.