Навръх 23-ия си рожден ден, Кирил Десподов зарадва деца на базата на националния тим в Бояна.

Футболист №1 на България за 2018-а, продължи започнатата от Ивелин Попов традиция, да подарява толкова топки, колкото журналисти са участвали в анкетата за футболист на годината.

Този път бройката бе 118, а Десподов се срещна с деца от трите български клуба, през които е преминал в кариерата си. Това са Перун от родния му град Кресна, ловешкият Литекс и столичният гранд ЦСКА.

"Това тук са школите, от които съм тръгнал. Перун Кресна - там съм започнал на стадиона 8-9-годишен. След това - Литекс - там играх 9 години и след това ЦСКА - там, откъдето направих трансферите и излязох в Европа. Това нещо го правя от сърце. Това е най-малкото, което мога да направя, за да се отблагодаря на тези отбори, които са ми помогнали и са ми дали много. Надявам се тези млади таланти да надминат мен и не само мен. Пожелавам им да тренират здраво. Най-важното за един футболист е да има самочувствие", разкри Десподов пред малчуганите.

В последните седмици той прави фурор с екипа на австрийския си тим Щурм Грац. Десподов се отчете с хеттрик срещу Санкт Пьолтен, два гола и асистенция срещу Хартберг, както и попадение за Купата на страната срещу Капфенберг.