Любослав Пенев даде култово интервю след победата с 4:1 срещу Лудогорец. Треньорът бе доволен от показаното от неговите футболисти, отново пусна няколко крилати фрази и същевременно къде на шега, къде не, се скара на един от голмайсторите в днешния мач - Юрген Матей.

Нидерландецът призна, че голът му е дошъл след заучен положение, отработвано в тренировки, а Пенев заяви, че е по-добре да не се казва на журналистите какво се тренира.

„И не само срещу Лудогорец имам тайна рецепта. Радвам се, когато отборът, който ръководя, играе рентабилен футбол. Радвам се и за феновете, което е още по-добре. Днес оползотворихме много от ситуациите, които създадохме. Момчетата ги поздравявам, всеотдайни, умни и разумни. Много добре”, каза Пенев в типичния си стил след победата.

„Така искам да минават нашите мачове, доволен съм. Поздравявам целия отбор – всички. Това е колективът, който искам да виждам. Все пак футболът е организиран спорт и не трябва да има егоизъм. В такива мачове има нерви, така е. искаме да изглеждаме по този начин, без значение кой е съперникът”, продължи легендата.

„Аз съм колективен състезател и гледам отборно на професията. След всеки мач статистиката се променя, така е и сега. После я гледаме, ако е полезна. Точно така искам да изглежда отбора. Не знам дали от следващия мач зависи кой ще е втори. Ще подходим мотивирано, както досега. Към момента се получава”, каза той за финал