Неяснотите около строежа на стадиона на Ботев (Пловдив) продължават с пълна сила.

Както добре знаем, собственикът на фирмата изпълнител - Илиян Филипов изтегли цялата си техника и към момента на стадиона не се извършват никакви строителни дейности.

Причината бе в неосигуреното финансиране за следващия етап на строителството.

Часове по-късно обаче самият Филипов разкри в интервю пред "7/8 ТВ", че ще върне техниката си на "Колежа".

Той заяви намерение да издаде стадиона за приемателна комисия на 31 март.

"Имах ангажимент към Зингаревич и го изпълних. В първата година събрах мои приятели бизнесмени и помогнахме финансово за издръжката на отбора. За това време стадионът трябваше да е готов. Получихме проектите на 7 ноември 2022 и от тогава работим на пълни оборити. Разчетите са на 31 март да издам стадиона за приемателна комисия. Всичко е обсъдено. Всички забележки са отстранени на 100%. Да не говорим, че част от тях са от предишния строител.

Не знам защо на една пресконференция се чудеха какво да намерят, за да не се построи стадиона. Ако искате нещо да не се случи създайте комисия. Комисията казва ние не трябва да съставим възлагателно писмо, а тя имз такъв ангажимент- в точка 2 на решението на ОбС гласи, че всички актове, протоколи и възлагателни писма по строителството са задължение на комисия, съставена от кмета с председател Тошко Тодоров. Аз съм поел анагажимент към Зингаревич и ще го изпълня. Говорих с моите юристи - какво бих загубил - това са тези 5 милиона.

Ясно казвам аз съм ботевист връщам всички на стадиона. Напук на хората, които искат да не се построи стадиона, аз ще го завърша.

Един от тях е Борис Гиздаков - той не иска да стане стадиона. Той днес лично е твърдял, че не трябва да се дава възлагателно писмо. Като какъв беше той в комисията? Колкото и да иска Гиздаков да не стане стадиона и да пречи аз казвам - стадионът ще е готов на 31 март. Гиздаков не иска Ботев да приеме Левски на Колежа. Виждам заплаха, че ако Зингаревич си тръгне отиваме в А- регионална група и затова Колежа ще бъде готов на 31 март тази година".