Пари и банани - това определено са двата хита от футболния уикенд, в който феновете видяха както красиви голове, така и нетрадиционни празнувания. А в главни действащи лица се превърнаха Анте Ребич от Милан и Кори Бърк от Филаделфия.

Общото между двамата е, че те вкараха четвъртите голове за своите тимове, отбелязаха ги по откачен начин, предизвикаха вниманието на всички и...отказаха да разкрият причината за всичко. А то си заслужаваше.

ВИЖТЕ ТУК ВИДЕО С ДВАТА КУРИОЗА>>>

Ребич даде тон на странните празнувания на гол, като порази вратата на Удинезе на старта в Серия А и след това направи характерен знак с пръст и палец, все едно брои пари. Съдейки по тъжната гримаса на лицето му, хърватинът може би иска да подскаже, че заслужава по-висока заплата на "Сан Сиро". За щастие, в края Ребич все пак се засмя и показа, че всичко е шега.

След двубоя действията му веднага се превърнаха в хит за италианските медии, които се опитаха да разберат каква е истинската причина. Никой от Милан обаче нямаше идея, а самият Ребич отказа всякакъв коментар, подминавайки с усмивка въпроса.

Колкото до Кори Бърк - нападателят на Филаделфия подпечата с гол в края победата за своя тим срещу Чикаго Файър в американската Мейджър сокър лига, след което веднага се затича към щаба на тима. Там получи предварително подготвен банан, който с удоволствие демонстративно налапа.

Мнозина веднага помислиха, че Бърк протестира срещу някаква форма на расизъм. Но от клуба му бяха категорични, че не става въпрос за негативна конотация, а просто за нетрадиционна форма на радост. Каква е причината ли? Мистерия...