Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че е малко вероятно централните защитници Върджил Ван Дайк и Джо Гомес да играят на Европейското първенство по футбол това лято.

Холандският национал Ван Дайк претърпя операция след контузия в коляното през октомври, а англичанинът Гомес се контузи по време на мач с националния отбор през ноември. Той също бе опериран заради коляно.

"Джо не тича, а Върджил вече тича, но при него нещата са по-сериозни. Не е мое решение дали ще играят, но ако трябва да съм честен, информацията до момента не е обнадеждаваща. Не става дума за това, че не бих ги пуснал, а просто контузиите са дълготрайни.

Всички се надяваме, че те ще са готови за предсезонната подготовка и на това се надяваме. Това са сериозни контузии и въпросът не е в кои турнири ще могат да играят. Все пак се надявам на позитивни изненади и те изведнъж да се завърнат на тренировки. Засега нямам такава информация.

Ще сме много щастливи, когато те се върнат, но не говоря за Европейското. Кога трябва да са готови за него? Седмица по-рано или в деня на старта? Няма представа. Знам важността на турнира, но не мога да взема решение. Ще са готови, когато са готови", заяви Клоп.