Визепрезидентът на БФС Емил Костадинов говори изключително рядко за медиите, като именно това прави всяка негова публична изява още по-любопитна.

Вторият човек във футболния ни съюз даде интервю за колегите от sportal.bg и коментира най-актуалните теми около играта у нас.

Ето избрано от казаното от Костадинов:

"Най-големият проблем за нас като федерация, е, че нямаме класиране на голямо първенство. Това наистина е проблем. Ако имаше едно класиране, никога нямаше да се стигне до такива неща. А виждаме, че е трудно за много по-големи нации от нас. Но нещата са такива в момента. Имаме много добри футболисти като единици, но като отбор нещо не става.

Хубаво е да има опозиция и да се показват неща, които да се направят по-добре, но аз не ги виждам. Срещу нас се плюе непрекъснато и се насъскват хората. А като се говори по този начин за футбола, хората се отвращават от него. Това не е добре. Ето, и сега не говорим за силните мачове, които направихме със Сърбия и Унгария, а за някакви вандали, които са чупили и блъскали пред стадиона. До това водят тези пререкания и говорения срещу футболния съюз.

Не виждам някога да е имало по-честен конгрес от този, който мина (Михайлов спечели в конкуренцията на Бербатов - б.р.). За честност, какво да говорим... вижте, по този начин се обиждат хората, които са гласували. Опонентите обиждат над 500 клуба, които са отишли и са гласували. Да кажеш, че те са нечестни хора - това не е нормално."

По темата с конгреса, който предстои през март, Костадинов коментира:

"На този етап - да, ще има. Въпреки че по време на първенството не е удачно, но така са решили. Нямам представа дали можеше да бъде по-късно. За мен по-хубаво беше да го направим като свърши първенството, но по закон ще го направим сега.

Доколкото знам, Михайлов няма да се кандидатира. Да бъдат спокойни. Мога да го гарантирам, че няма да се кандидатира за президент. Обидно е, наистина е обидно. Човек, който 18 години е бил президент на футболния съюз, по този начин да говориш за него. Обидите, които се сипят... това не е приятно."

Героят от "Парк де Пренс" се върна и към първата оставка, подадена, а после оттеглена от Борислав Михайлов преди 3 години.

"Тази оставка беше, как да кажа... Под натиск. Така мисля.

Така го видях отстрани, но така е решил - както да подаде оставка, така и да се върне отново, да я оттегли."